Testimonials

Een hele aardige maar ook directe coach. Er heerst een fijne sfeer en de werkwijze hielp mij enorm. Ik kijk er zeer positief op terug. In korte tijd heb ik veel geleerd en veel aan mezelf mogen werken. Het heeft me gevormd tot wie ik ben en wat ik wil zijn.

 Het traject met Sarah heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft een sfeer weten te creëren waarin ik me op mijn gemak voelde en mijn verhaal kon vertellen. Bij de start van het traject heb ik aangegeven dat het voor mij het beste werkt als ze ‘confronterend eerlijk’ tegen me zou zijn. Dit doet ze en hierdoor heb ik zoveel mogelijk uit het coaching traject kunnen halen. Door de gesprekken en tips van Sarah kan ik nog steeds beter om gaan met situaties waar ik eerder veel meer tegenaan liep. 

— Als net twintiger was het voor mij best een lastige stap om naar een psycholoog te gaan, vooral omdat ik dacht: zo erg is het allemaal ook weer niet… Inmiddels ben ik ontzettend dankbaar voor de keuze die ik toentertijd heb gemaakt om naar Sarah te gaan. Haar fijne en rustige manier van werken gaven mij de ruimte om mezelf te onderzoeken en beter te leren begrijpen. Door haar kritische vragen heb ik veel meer inzicht gekregen in wie ik ben en hoe ik functioneer, waarom bepaalde dingen voor mij soms lastiger zijn dan voor anderen. Voor mij was dit traject nodig om nu met deze kennis verder aan de slag te gaan en bepaalde dingen aan te pakken en te veranderen. 

— Recent liep ik vast in mijn persoonlijke en zakelijke ontwikkeling waardoor er veel twijfel ontstond over mijzelf en mijn performance. Voor hulp ben ik opzoek gegaan naar iemand die mij verder kon helpen bij het terugvinden van mijzelf. De website van Sarah sprak mij direct aan in duidelijkheid en methode van werken.  De eerste kennismaking was voor mij meteen goed. De manier van werken van Sarah, luisteren, samenvatten, analyseren, rust en professionaliteit heeft mij gebracht waar ik naar op zoek was; wie ben ik ook alweer. Sarah je bent een verrijking voor je vakgebied. Dank je wel! 

— Wow! Wat ben ik blij dat ik toen een afspraak heb gemaakt en dat we in zo’n korte tijd zover gekomen zijn. Heerlijk!! Mijn hart klopt weer. De eerste keer dacht ik nog; “met playmobile poppetjes mijn gevoelens uiten?”, maar wat werkt dat verhelderend! 

— Bij Sarah voelde ik me direct op mijn gemak en vrij om te vertellen wat er in mij om ging en waar ik tegen aan liep/loop in het dagelijks leven. Wat was het fijn om je verhaal kwijt te kunnen bij iemand die niet direct een oordeel klaar heeft of een goed bedoeld advies geeft. Samen hebben we bepaalde eigenschappen van mij onder de loep genomen. Met haar frisse blik, kritische opmerkingen en beeldende weergave heeft Sarah mij inzicht gegeven in waar het mis gaat, waar ik op kan letten en hoe anders om te gaan met bepaalde situaties. Ze heeft me handvatten gegeven om mijn denken te relativeren, dingen anders te benaderen. Ik heb de gesprekken als prettig, nuttig en leerzaam ervaren. Het heeft mij weer evenwichtiger gemaakt. Bedankt daarvoor! 

— Ik heb contact gezocht met Sarah nadat ik begon te merken dat ik niet meer op een normale manier kon functioneren op mijn werk en in de thuissituatie. Het werk kostte mij teveel energie. In het begin vond ik het eng om deze stap te zetten, achteraf ben ik er enorm blij mee dat ik deze stap heb gemaakt. Sarah is begripvol en straalt veel rust uit. Dit gaf mij de vrijheid om mijn verhaal te vertellen. Sarah is scherp in het waarnemen van gedrag. Dit legt ze uit aan de hand van playmobil poppetjes, waardoor ik een goed inzicht heb gekregen van mijn eigen gedrag. Aan de hand van de sessies met Sarah ben ik weer in staat om mijn eigen gedachtes en gedrag te dirigeren. Hierdoor heb ik op mijn werk en thuis weer meer energie. Ik kan dergelijke coach sessies een ieder aanraden. Niet alleen als je ergens in vastloopt, maar ook juist om jezelf beter te leren kennen. 

— Over de coaching van Sarah kan ik alleen maar in superlatieven spreken… In mijn naïviteit dacht ik dat zij mijn problemen op ging lossen. Na de kennismaking met Sarah en de medewerkers van Playmobil bleek dat ik zelf al aan de slag was om de problemen op te lossen. Subtiel kan Sarah dit proces sturen!! Op een raadselachtige wijze weet zij precies de kern van het probleem te vinden en je zo te sturen dat je er zelf achter komt! Daarmee kreeg ik inzicht in de oorzaken van de problemen, maar tegelijk ook “gereedschap” in woord en daad om ermee aan de slag gegaan. Oefenen op de werkvloer, daarna verder praten tot ik was waar ik nu ben…en dat is gezonder als toen ik begon met de coaching. Niet eng, of soft. Wel duidelijk en eerlijk, altijd vriendelijk. Gewoon met beide benen op de grond, eerlijk, in een open gesprek, en uiteindelijk met prachtig resultaat! Meer inzicht in mezelf in een werkproces, en minder stressvol in mijn hoofd rondom het werk. 

— Ik heb mijn coachings traject bij Sarah als zeer prettig ervaren. De gesprekken hadden en fijne sfeer. Sarah zorgt er voor dat je echt je eigen kracht leert ontdekken. Ze kan je goed aanvoelen, kan hieruit goed het tempo van de sprekken bepalen en kiest de coaching die het beste bij jou persoonlijk past. 

— Mijn werkgever heeft mij aangeboden om met een coach te gaan praten. Dit gebeurde na signalen dat ik vast dreigde te lopen op het werk, en men mij niet kwijt wilde raken. Met mijn werk gerelateerde coachvraag ben ik gaan zoeken naar een geschikte coach en ik vond Sarah via haar website. In eerste instantie zag ik er tegenop om met een coach te gaan praten. Het voelde of ik het ineens niet meer zelf in de hand had, maar bij de eerste kennismaking gaf Sarah mij op een natuurlijke wijze het vertrouwen. Tijdens de sessies die daarop volgde wist zij de werkelijke problemen naar voren te halen. Sarah heeft geholpen deze onderwerpen verder uit te diepen wat soms emotioneel was. Uiteindelijk heeft het mij op veel fronten sterker gemaakt en dat geeft een gevoel van bevrijding. Wat ik bijzonder vind, Sarah heeft in alle gesprekken nooit een oordeel heeft gehad over de onderwerpen die we bespraken. Dat is een grote kracht van Sarah, en gaf mij veel vrijheid in het spreken. Sarah is een krachtige vrouw die mij de rust gaf in de gesprekken en met behulp van haar gerichte vragen uiteindelijk heeft geholpen mijzelf te ontdekken. Als ik in de toekomst weer een coachvraag zou hebben, dan is Sarah de eerste die ik ga bellen! Ik ben dankbaar dat zij op mijn pad is gekomen op het juiste moment! 

 Ik heb Sarah leren kennen als moedige, eerlijke en zachtaardige professional, een echte begeleidster van mensen. Een dame die weet waar ze over praat en die graag op persoonlijke manier mensen verder helpt. Ze heeft een visie en die weet ze op milde, niet dwingende manier over te brengen. Sarah gelooft in mensen in hun kracht zetten door ze inzicht te geven in zichzelf en ze begeleidt ze duidelijk en vriendelijk daarbij. Heb jij iemand aan je zijde nodig die durft te staan voor waar zij in gelooft maar ook bereid is om jou te helpen je doel te bereiken? Aan Sarah heb je een goeie! 

 Na een periode van detachering kwam ik weer terug ‘op mijn oude’ stek. Om mijn werkzaamheden en positie weer te kunnen ‘terugnemen’ terwijl er ondertussen heel wat gewijzigd was in de organisatie, heb ik gesprekken aangevraagd bij Sarah Hogendoorn. Dit is een goede keuze geweest! Sarah is in staat om (op een onopvallende manier) inzicht te geven in kwaliteiten en valkuilen. Doordat ze me die zelf liet ontdekken was de stap naar het oefenen in de praktijk goed te maken. Ze sloot goed aan bij en was ondersteunend in dat wat ik helder wilde krijgen door middel van coachingsgeprekken. Ze kon telkens weer de verbinding maken naar mijn leervraag en sloot ook goed aan bij dat wat ik daarin nodig had. Sarah is in staat een denkproces op gang te brengen waarin je jezelf (her)ontdekt. Ook nu het een aantal maanden geleden is dat de gesprekken beëindigd zijn denk ik met regelmaat terug aan de onderwerpen die aan de orde zijn geweest en de plannen die ik daarna heb gemaakt. De basis is gelegd en daar kan ik op voort bouwen! 

— Ik heb Sarah gebeld omdat ik op mijn werk steeds tegen dezelfde problemen aanliep en in een vicieuze cirkel terecht kwam. Door de scherpe vragen, mijn huiswerkopdrachten en de reflectieverslagen werd er bij mij echt een proces in gang gezet. Ik merkte al snel progressie in mijn gedrag en manier van denken. Hierdoor ben ik me op mijn werk meer bewust van mijn gedrag en de gevolgen, maar ook privé werkt dit door. Ik vind het knap dat Sarah scherpe gedetailleerde vragen stelt, maar altijd het overzicht behoudt en bovendien verbanden legt op basis van wat ik allemaal vertel. 

 Tijdens een intervisiesessie, gaf Sarah uitleg over haar werkwijze met playmobil poppetjes. Omdat ik zelf een coachvraag had, heb ik haar gevraagd om mij via deze coachvorm te coachen. Ik was erg onder de indruk. De werkwijze met de playmobil poppetjes was aan de ene kant heel speels, maar aan de andere kant bijzonder doeltreffend. De rust, het observatievermogen en de scherpe vraagstelling van Sarah, maakten het ‘af’. Heel inspirerend en zeer waardevol voor mij! 

— Sarah beschikt over een combinatie van kwaliteiten die haar in mijn ogen tot een uitstekende coach maken. Ze combineert een scherp waarnemingsvermogen met een groot inlevingsvermogen, creëert een veilige leeromgeving, kan goed luisteren en stelt de juiste vragen op de juiste momenten. Ze heeft mij geholpen in mijn ontwikkeling door mijn zelfinzicht te vergroten en mij aan te sporen om deze inzichten om te zetten in concrete acties. Een leerzame en waardevolle ervaring! 

— Ik ben bij Sarah terecht gekomen vanwege mijn nieuwe baan als teamleidster. Dit is een nieuwe uitdaging voor mij en ik kan daar wel hulp bij gebruiken. Sarah heeft mij allereerst gewezen op mijn eigen kwaliteiten (heb ik die dan?, ja!) en ook gewaarschuwd voor de valkuil die daaraan vast zit. Ik heb mijn allergie heeft voor bepaalde omgangsvormen ontdekt. De uitdaging zit er in, dit om te zetten in acceptatie. Ook kan net dat ene woord het verschil maken. Niet moeten, maar…willen, geen ja-maar en niet denken voor de ander. Sarah heeft mij dit op een zeer rustige, betrokken manier duidelijk gemaakt. Ik leer nog steeds, iedere dag, en denk vaak aan de tips van Sarah. 

— Het eerste gesprek was voor mij erg spannend. Voordat ik besloten had met iemand te gaan praten, dacht ik dat het overbodig en overdreven was. ‘Ik ben toch niet gek?’ Dacht ik bij mezelf. Maar nee, je bent niet gek als je met Sarah gaat praten, maar juist heel verstandig. Mijn gesprekken met Sarah hebben mijn ogen geopend. Soms door simpele opdrachtjes, soms door mij zelf na te laten denken, maar soms ook door 1 opmerking. Mijn ervaring met deze gesprekken is heel positief. Sarah maakt het niet zwaarder dan dat het is. Kleine doelen stellen, niet in 1 x je einddoel willen bereiken. Zo zijn de stappen naar je einddoel veel kleiner en makkelijker te behalen. Zo erg als ik er aan het begin tegenop zag, zo blij ben ik achteraf dat ik deze stap gezet heb! 

— Ik kwam bij Sarah terecht met een werkgerelateerde coachvraag. Door haar goede vragen en slimme begeleiding kwam het ‘echte’ probleem, waar mijn coachvraag een gevolg van was, al snel boven tafel. Ondanks dat ik het heel erg eng vond om hierover te praten en met dit probleem aan de slag te gaan, heeft Sarah mij op prettige wijze laten zien dat ik hier veel profijt van ga hebben. Hier ben ik Sarah heel erg dankbaar voor! 

— Ik heb Sarah als zeer betrokken coach leren kennen. Zij heeft een scherp beschouwend vermogen waarbij zij oog heeft voor zowel het geheel als de details. Vanuit een respectvolle benadering weet zij in alle rust het probleem voor de coachee helder te krijgen. Sarah weet het coachen op haar eigen wijze professioneel vorm te geven.